פרופסור יואכים מסינג , Joachim Messing

פרופסור יואכים מסינג , Joachim Messing זוכה פרס וולף בחקלאות - 2013
פרופסור יואכים מסינג , Joachim Messing

פרופסור יואכים מסינג (יליד 1946, גרמניה)

עבודתו של פרופ' יואכים מסינג מדגישה את רמת המיקרו; תפקוד הגן, שיבוט גנים, ריצוף גנים – שכולם נועדו לקידום ההבנה בנושא גד"ש (גידולי שדה) ולשיפור החקלאות. עבודה זו לא רק תרמה להכרה בחשיבות החשיפה של גנומים צמחיים, אלא אף הובילה לפיתוח כלים הזמינים לציבור והמוכחים כחיוניים לעריכת מחקרים מסוג זה. פותחו שיטות כדי לרתום את המגוון הביולוגי של הגנים בצמחים לצורך שיפור השימוש בצמחים כספקי מזון, מזון לבע"ח וסיבים תזונתיים. פרופ' מסינג פיתח שיטה ייחודית לריצוף DNA, טכנולוגיית שיבוט חלוצית ששימשה בסיס לניתוח גנומים בסדר גודל גדול כפי שנמצא בצמחי גד"ש. החידושים הטכנולוגיים שנבעו מכך אפשרו לקבוע רצף גנומים של אורגניזמים מורכבים, ובמיוחד כאלה החשובים לחקלאות. חשוב מכך, עבודתו של מסינג הייתה זמינה באופן חופשי לציבור, ובכך הוא תרם ישירות לייצור צמחים, לשיפור תכונות אגרונומיות ולבטיחות מזון, ופיתח את הכלים הדרושים לאנליזות גנטיות ששימשו חוקרים רבים. תרומתו הייתה חיונית להתפתחות זני תירס וכותנה עמידים למזיקים שהיו מוצלחים במיוחד ועדיין נמצאים בשימוש נרחב. פרופ' מסינג, שהכיר בחשיבותו של התירס במשטרי תזונה רבים ובתכולת החלבון הדלה יחסית שלו, שאף לשפר את ערך החלבון של התירס על ידי פיתוח זני תירס משופרים בעלי רמות מתיונין וליזין מוגברות. גם שיפורים אלה הופצו ללא תמורה כספית. כמייסד יוזמת הגנום הצמחי באוניברסיטת ראטגרס, הוא תרם באופן ישיר לריצוף הגנום של אורז, דורה ותירס. פרס וולף לחקלאות הוא הכרה ראויה בתרומתו של פרופסור  מסינג לייצור מזון מזין ובטוח יותר, והכרה זו הולמת לחלוטין את רוחו של הפרס.